Testovi mobitela

SONY ERICSSON txt

txt txt txt txt txt txt txt txt txt
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 106 x 60 x 14,5
Masa uređaja (g) 95
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 320 x 240
Broj boja ekrana 262.144
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1000
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Glazbeni player Da
Video player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Dodatno SNS integracija, MP4/H.263/H.264 player, MP3/eAAC+/WAV player, Google Search, Maps, Gmail, YouTube,
Gdje kupiti
Cijena 671 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Mamac za klince
Autor: Branko Kos

Model koji svojim izgledom privlači mlađu skupinu korisnika nudi baš ono što je njima i potrebno

Simpatičan odabir boja, kućišta, jednostavan izbornik i mnogo mogućnosti kombinacija je koju je Sony Ericsson putem modela txt ponudio targetiranoj skupini mlađih korisnika – teenagera i po našoj procjeni nije pogriješio.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336997025.jpg

Sadržaj pakiranja

U osnovnoj opremi uređaja dobije se malo. Putni punjač, slušalice i točka. Spartanski i štedljivo. Priznajemo, nismo navikli na tako mršavo pakiranje barem što se tiče ovog proizvođača.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336997300.jpg

Ergonomija, dizajn i izrada

Sony Ericsson txt dimenzijama i konceptom podsjeća na BlackBerry uređaje. S dominantnom tipkovnicom. Napravljen od osrednje kvalitetne plastike u kombinaciji sa srebrnom rubnom plastikom i velikom centralnom tipkom ipak djeluje prilično fino.

 

U ruci leži dobro zbog zaobljene stražnje strane.  Četiri su boje i više nego dovoljne te će zadovoljiti svakoga. Moguć je izbor između crne, bijele, plave i ružičaste kakvu smo i imali na testu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336997630.jpg

Ekran i tipkovnica

Ekran u ovom uređaju zadovoljavajućih je 2,55 inča s kojim ćete nesmetano raditi bez obzira radi li se o pretraživanju Interneta, komuniciranju preko društvenih mreža, igranju igara ili pisanju velikog broja tekstualnih ili e-mail poruka. Rezolucija je  320x240 s 262.144 boja.

 

Ispod ekrana nalazi se dominantna tipkovnica s finim odazivom te je pravi užitak pisanje SMS poruka. Uz centralnu tipku koja dominira uređajem nalaze se još četiri veće tipke za bitnije funkcije kao što su pozivi i potvrda odnosno odbijanje izvršenja neke funkcije.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336997866.jpg

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

Txt nije pokretan operativnim sustavom otvorenog tipa već klasičnim Sony Ericssonovim softverom koji je optimiziran za uređaj ovakvog tipa. Mrežni prikaz s velikim ikonama jednostavan je za korištenje. Vrijedno spomena je dakako uređivanje friend liste.
 
Možete dodati iz imenika svojih pet najboljih prijatelja i u trenutku vidjeti što upravo čine na društvenim mrežama i odmah ih kontaktirati. Priznajemo ovo nam se svidjelo najviše. Inače uređaj radi dovoljno brzo. U pregledu slika nekada malo dulje treba pričekati na odaziv komande.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336997881.jpg

Imenik, pozivi i društvene mreže

Imenik je ograničen na 1000 kontakata i pritom u svaki kontakt možete dodati po pet brojeva. Zato je bolje da se posvetimo društvenim mrežama. Facebook će naći mjesto i u vašem džepu tako da ćete trenutno postavljati statuse, slike vama dragih osoba ili lokacija kako bi vaši prijatelji znali sve o vama.


Osim toga tu je i popularni Tweeter koji radi u kombinaciji s TrackID funkcijom pa možete objavljivati pjesme koje ste tek čuli i prepoznali.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336998098.jpg

E-mail i poruke

E-mail i tekstualne poruke zbilja su lake za pisati. Ipak je to osnovna namjena ovog uređaja. Može se kreirati e-mail account koji god poželite. QWERTY tipkovnica zaista olakšava ovu funkcionalnost uređaja.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336998273.jpg

Memorija

Interna memorija Sony Ericssona txt iznosi 120 MB, od čega je 100 MB dozvoljeno korisniku je malena, ali opet moguće ju je proširiti microSD karticom do 32 GB.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1336998389.jpg

Baterija i trajanje

Baterija je Li-Ion od 1000 mAh koja nam je poslužila puna 2 dana na testu. U specifikacijama njena je autonomija deklarirana na 416 h u stanju čekanja i 3,12 h razgovora.

Multimedija, FM radio, glazba

S obzirom na internu memoriju ne možemo govoriti o multimedijskom uređaju. FM radio, Track ID i MP3 player dovoljan su dokaz da uz ovaj uređaj ne morate nositi još i MP3 player u džepu. Podržan je i Media player s nekoliko formata datoteka preko kojih ćete moći gledati video isječke.

Fotoaparat i video

Implementirani fotoaparat s rezolucijom od 3,2 megapiksela bez bljeskalice radi osrednje fotografije koje ćete većinom koristiti samo za pregled na mobitelu i pridruživanje kontaktima iz imenika. Osim toga mogu se snimati i video isječci za koje vrijedi isto što i za fotografije uređaja.


Testna slika:Povezivost i Internet pretraživač

Pregledavanje Interneta putem Opera mini pretraživača je jako dobro. Malo je teže koristiti se webom bez dodirnog zaslona no i to smo savladali i zapravo bili prilično zadovoljni viđenim u ovom dijelu testiranja.

 

Za prijenos podataka tu su Bluetooth, Wireless i microUSB ulaz, no kabel ćete morati nabaviti posebno. Što se tiče povezivosti moguća je Instant Message komunikacija preko Google talka.

Navigacija

Uređaj nema mogućnost navigacije.

Uredski paket

U uređaju ovakve klase sam uredski paket nije podržan. Naravno otvarati će se pdf  i slični formati iz e-mailova, ali tu priča o poslovnim mogućnostima staje.

Organizator i alarm

Klasičan organizator s obvezama, bilješkama snimanjem glasa i alarmom glavna su obilježja. Uz to prisutni su timer, štoperica i kalkulator.

Aplikacije i igre

S obzirom da ovo nije pametni telefon aplikacije se ne mogu skidati već je uređaj ograničen na ono implementirano u njemu samome tako da ovdje moramo biti zadovoljni već instaliranim društvenim mrežama i TrackID funkcijom. Uređaj u sebi nema implementiranu niti jednu igricu.

Sony Ericsson txt - cijena

Sony Ericsson txt ima cijenu od 671 kune, što je vrlo fer i povoljna cijena.

Cool faktor

Cool faktor ovog uređaja definitivno su boje s kojim iskače od monotonosti crnila koje danas prevladava.

Zaključak

Simpatičan uređaj s pristupačnom cijenom privući će mlađe korisnike koje će oduševiti jednostavnost i funkcionalnost uređaja.

 

 

Plus

 

+ Šarene boje

+ Cijena

+ Povezivost

 

Minus

 

- Video snimanje

 

Konkurencija

 

LG C375 Cookie Tweet


 

Prednost LG je rad s dvije SIM kartice, ali s druge strane ima slabiju kameru, od 2 megapiksela. Također ima WLAN.

 

Motorola EX115 

Radi s dvije SIM kartice, ima isti fotić, ali nema Wireless. Ekran je nešto manje dijagonale (2,3 inča), ali ima istu rezoluciju kao i Sony Ericsson txt.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori