Testovi mobitela

SONY ERICSSON Z555i

Z555i Z555i Z555i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 94 x 49 x 17
Masa uređaja (g) 95
Zračenje (W/kg) 1,02
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 930
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1.199 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Veliki dijamant
Autor: Ivan Brlečić

Prednje površine poput brušenog dijamanta Z555i na prvi će pogled privući svaku damu

Nakon morskih oblutaka, modela Z230i i Z320i, dolazi nam jedan potpuno drugačiji preklopnjak iz 'Z' serije. Ovaj put se radi o pravom fashion telefonu, oštrijih linija i prednje maske prožete prizmičnim oblicima koji aludiraju na površinu brušenog dijamanta. Sony Erisccon se ugledao na Nokiju i njezine Prism modele i otišao korak dalje.
U malom rombu smjestio se i objektiv fotoaparata, a i otvori za zvučnik su u istom stilu. I to je to. Na prednjoj strani se ne vidi ništa više. Dok ne uključimo telefon. Tada se otkriva maleni skriveni zaslon koji je u stanju prikazati sve bitne informacije. Taj zaslon je monokromatski, a kroz debelu prozirnu stijenku 'dijamanta' prikaz je pomalo razlomljen, što pridonosi vizualnom identitetu.
Straga je pak ružičasta praznina (ili crnilo, ovisno o boji telefona). Kao da je dizajnerima ponestalo inspiracije, ili jednostavno misle da jednom kada korisnik ugleda prednju stranu, ništa mu više neće biti važno.
No važan je i dojam kada telefon jednom primimo u ruku. Iako cilja na žensku populaciju, gabariti telefona nisu mali. Pogotovo kada znamo da Z555i nije niti 3G telefon, a niti je posebno bogato opremljen. Vjerojatno konstruktori i dizajneri ciljaju na ono – više je bolje, pogotovo ako se radi o nečemu što nalikuje na dijamant.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215355951.jpg

Šupalj dijamant

Otvaranjem kvalitetnog i čvrstog preklopnog mehanizma ukazuje se blijeda i sterilna tipkovnica, cijela u jednoj razini. Funkcijske tipke su starog tipa – sa zasebnom tipkom za povratak na prethodni izbornik, što odmah daje do znanja da je i sam izbornik starijeg tipa, što naravno ne umanjuje njegovu vrijednost – i dalje se radi o odličnom, preglednom i intuitivnom izborniku.
No razočarava veličina unutarnjeg zaslona u relaciji s veličinom samog kućišta oko zaslona. Dojam je da je ovdje mogao stati daleko veći zaslon. Ovaj prikazuje 262k boja s više od 176x220 točaka.

Druge vrijednosti

Fotoaparat ima rezoluciju od 1.3 megapiksela i nema fotosvjetlo, niti autofokus. Od bežičnih veza na raspolaganju je standardno bluetooth. Tu je i Media player, no ugrađene memorije je svega 12 MB, a Z550i ne dolazi s memorijskom karticom. Srećom, tu je utor za M2 memorijske kartice tako da postoji fleksibilnost za proširivanje memorije. Ugrađen je i FM radio s RDS-om, a uz telefon dolaze i osnovne slušalice.
Ono što još odskače od standarda je ugrađen senzor kretanja tako da se može odbiti dolazeći poziv ili isključiti zvono alarma samo mahanjem rukom (naravno, pod uvjetom da je Z555i u toj ruci).
I to je uglavnom sve. Uz pokoji ukras Z555i je vrlo jednostavan telefon koji ponajviše igra na kartu izgleda, a prije svega je namijenjen damama koje neće mariti za poveće gabarite i težinu.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215356107.jpg

KONKURENCIJA:

Nokia 7070 Prism 

Telefon slične koncepcije, igra na kartu izgleda, lakši je i manji, ali slabije opremljen od Z555i. Lošiji zaslon, nema bluetooth, FM radio, EDGE...

ZA I PROTIV:

+ dizajn, senzor kretanja

- gabariti

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji