Testovi mobitela

SONY ERICSSON W900i

W900i W900i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 109 x 24 x 49
Masa uređaja (g) 148
Zračenje (W/kg) 0,70
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1632 x 1224)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 8,4
Vrijeme čekanja 2G (h) 370
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena nije formirana
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

SKAKAVAC
Autor: Ivan Brlečić

W900i

prvi je dual-mode telefon iz serije Walkman. Osim blagodati 3G,W900i nudi pravi multimedijski doživljaj i efektan mehanizam otvaranja

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148338070.jpg

ZA W900i

mogli bismo reći da je izgledom pravi nasljednik modela S700.No usprkos sličnostima, W900i je u tehnološkom, funkcijskom i ergonomskom smislu daleko iznad svog uzora.Iako je također dobro "ugojen", W900i ima razloga za svoje proporcije.

ZVIIIIIIIING

Zaokretni mehanizam na Sony Ericssonu zaživio je upravo modelom S700 te ga je nastavio manji telefon iz serije Walkman, W550i. Upravo taj mehanizam izazvao je i određene kritike glede ergonomije. Mnogi su mu zamjerali što je nespretan za korištenje,pogotovo ako telefon želimo otvoriti jednom rukom. W900i doskočio je toj kritici time što sada mehanizam ima oprugu koja sama okreće zaslon na gore, nakon laganog početnog potiska. Stoga je W900i vrlo lako otvoriti jednom rukom. Mehanizam funkcionira odlično i brz je te se čini kvalitetno izveden. Telefon se otvara uz odličan osjećaj, a vizualan "Matrix" efekt samo je dodatni plus. Osim toga, otvaranju je moguće pridružiti i zvučni efekt,a nama se osobito svidio zvuk sablje. Tako W900i djeluje poput noža "skakavca".

GDJE JE ŠTO?

W900i se isporučuje u bijeloj i crnoj boji. Prednjom stranom dominira ogroman zaslon veličine čak 240 x 320 točaka (2,2 inča)!Iznad njega je oko malene kamere koja služi za videopozive. Ispod zaslona nalazi se skup tipaka za navigaciju izbornikom.Četverosmjerni joystick sa središnjom tipkom ima ugravirane i oznake za korištenja Walkmana, a cijeli je joystick osvijetljen efektnim narančastim svjetlom. Na dnu se nalaze tipke za brzi pristup Internetu, uspostavljanju videopoziva te izborniku kratica.Na desnom boku nalazi se tipka za fotografiranje te tipka za regulaciju zvuka (služi i za digitalni zoom). Tu je i prozorčić za infracrvenu vezu. Lijevo je tipka za brzi pristup izborniku walkmana,otvor za Memory Stick Duo memorijske kartice te odlična klizna tipka za zaključavanje tipkovnice. Straga se nalazi objektiv kamere te fotosvjetlo.

KAMERA

Kamera može slikati u razlučivosti od 2 megapiksela te ima autofokus, što fotografije slikane modelom W900i čini odličnima. Autofokus se može podesiti za normalno slikanje ili makroslikanje, a može se i isključiti. Također je za svaku pohvalu nova mogućnost da kamera sama odredi hoće li uključiti fotosvjetlo ili ne. Širok je izbor predefiniranih postavki balansa bijele boje, a može se uključiti i mjerenje svjetla iz jedne točke. Slikama je moguće pridružiti datum i vrijeme slikanja. Naravno,snimanje videoisječaka također postoji.U mnogočemu kamera ovog telefona nalikuje na prave fotiće.

UNUTARNJE VRIJEDNOSTI

Izbornik je već dobro poznat s prijašnjih modela (W800i), uz sitnije izmjene. Od 12 ikona glavnog izbornika ikona "Radio" više ne postoji,a na njenom mjestu sada se nalazi ikona "Video poziv". FM tuner više se ne nalazi na telefonu, već na daljinskom upravljaču na slušalicama koje se dobivaju u paketu (pogledajte okvir uz tekst). To je ujedno i najveća promjena. Ostale promjene više su "kozmetičke" prirode.Od funkcija i tehnologija sadržano je sve. Već smo spomenuli da je W900 dual-mode telefon (UMTS/GSM).Cijela sila multimedije uključuje walkman koji može svirati sljedeće formate:MP3, AAC ili AAC+, MIDI, WAV i XMF. Podržan je i video (snimanje i reprodukcija). Zaslon prikazuje 262k boja i odličnog je kontrasta. Igranje omogućuje novi 3D engine. Za povezivanje služi Bluetooth, infracrvena veza te USB kabel.Memorija samog telefona iznosi čak 470 MB, što je proširivo Memory Stick Duo karticama (kartica nije u paketu).Veličina imenika narasla je na 1000 kontakata tako da će i poslovni korisnici s velikim brojem kontakata moći do kraja iskoristiti sve mogućnosti. MMS,klijent za e-mail, 40-tonska polifonija...sve to nije potrebno ni spominjati.Podrazumijeva se da je podržano.

DALJINSKI UPRAVLJAČ

Uz model W900i dobivaju se i odlične slušalice koje imaju daljinski upravljač s malim osvijetljenim zaslonom i tipkama. Na upravljaču se nalazi i FM tuner,a putem upravljača moguće je prebaciti se s walkmana na radio i obratno. Naravno,slušalice su ujedno i handsfree oprema. One se od mikrofona i daljinskog upravljača mogu odvojiti jer su spojene 3,5-mm priključkom te je u njega moguće uključiti bilo koje druge slušalice koje imaju 3,5-mm priključak.

KONKURENCIJA

Uz UMTS i fantastične multimedijske mogućnosti, veliku memoriju (koja je proširiva) i daljinski upravljač sa zaslonom te FM radijem,W900i zasad nema konkurencije.

PLUS

MEHANIZAM OTVARANJA S OPRUGOM

KAMERA

DALJINSKI UPRAVLJAČ

MINUS

VELIČINA I MASA

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori