Testovi mobitela

SONY ERICSSON W890i

W890i W890i W890i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 104 x 47 x 10
Masa uređaja (g) 78
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 9,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 360
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1,051,82 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Elegantan glazbenik
Autor: Ivan Brlečić

Nasljednik popularnog W880i još je ljepši i bolji, a pritom nije izgubio ni na vitkosti

Kad se pojavio W880i, bili smo oduševljeni. Sony Ericsson tim se telefonom pridružio kultu mršavljenja, a telefon je ostao nakrcan svim „neophodnim“ sitnicama. No koliko god tanak i zgodan bio, nekako mu je nedostajalo ono nešto. Vjerojatno se radi o oblinama. Jer novi W890i uspješno kombinira mršavost s oblinama, odnosno zaobljenim rubovima, što ga čini izuzetno privlačnim. Ne zaboravimo da je ovaj mršavac dual-mode telefon!

http://imgu.mobil.hr/testovi/1224067495.jpg

Dizajn

W890i osvaja na prvi pogled. Tanak i elegantan u odjelu od hladnog brušenog aluminija dolazi u dvije boje – srebrnoj i tamnosmeđoj. I zaslon je veći nego kod prethodnika. Prikazuje 240x320 točaka i 262.144 boja, a subjektivan dojam prikaza je odličan. Jedino nam se čini da bi jačina pozadinskog osvjetljenja mogla biti i jača. Usporedili smo direktno zaslone W890i i novog K660i, koji su prema specifikacijama isti, na 100 % jačini osvjetljenja i definitivno je vidljivo kako W890i ima slabije osvjetljenje. No ne radi se o nekom neoprostivom minusu.
Iznad zaslona je zvučnik i objektiv kamere koja služi isključivo za videopozive. Tu se skriva i maleni senzor za svjetlost koji uključuje osvjetljenje tipkovnice samo kada je to potrebno te se tako štedi baterija telefona. Funkcijske tipke ispod zaslona su tipične za novije Sony Ericsson telefone. Još jedna bitna razlika od prethodnika, W880i, jest alfanumerička tipkovnica. Kod W890i ona je pravilnog oblika i tipke više nisu toliko malene i tanke te su stoga daleko lakše za korištenje i brzo tipkanje. Osim toga, pozadinsko osvjetljenje je zaista pozadinsko, a ne pokraj tipki kao kod W880i. Osvjetljenje je ugodno zelenkasto, također nešto slabije, kao i osvjetljenje zaslona.
Stražnja strana telefona je jednostavna i čista, lišena nepotrebnih ukrasa. Tu su samo Walkman logo i Sony Ericsson natpis te objektiv 3.2-megapikselnog fotoaparata. On, na žalost, nema autofokus, no slike su izuzetno oštre i bili smo iznenađeni njihovom kvalitetom. Ipak je ovo Walkman mobitel, a ne Cyber-shot.

Izbornici i softver

Izbornik je kao i kod drugih novih Sony Ericsson Walkman telefona – intuitivan i oku ugodna izgleda. Smeta pomalo latentna reakcija softvera na naredbe. Walkman izbornik je, očekivano, posljednje generacije, što znači da je nakrcan mogućnostima. Osim onih klasičnih, tu je i SensMe funkcija dodjeljivanja karaktera pjedinim naslovima – brzi i veseli, energični, tužni i tako dalje. Tako kada jednom rasporedite skladbe prema karakteru, možete samo odabrati kakve pjesme u određenom trenutku želite slušati, s obzirom na trenutno raspoloženje. I kod ovog Walkmana je prisutna odlična TrackID funkcija prepoznavanja pjesama, koja funkcionira odlično. Tu je i FM radio s RDS-om. S W890i dolazi malena M2 memorijska kartica velikog kapaciteta od čak 2 GB. Unutarnja memorija telefona iznosi 28 MB.

Zabava nije sve

W890i nakrcan je mogućnostima. Uz 4 GSM frekvencije, tu su i EDGE, HSDPA i nezaobilazni UMTS. Uz telefon dolazi USB kabel i odlične slušalice. Od bežičnih tehnologija bluetooth je jedini našao mjesto u W890i, kao trenutno najpopularniji način povezivanja s drugim uređajima. Kako se radi o Walkman telefonu, omogućen je i „zrakoplovni način rada“, kada je u funkciji samo Walkman. E-mail, RRS izvori, NetFront preglednik, slikovno blogiranje, organizator, profili i speakerphone samo su neke od sitnica koje su već neizostavne u Sony Ericssonima, pa tako i u W890i.
W890i fantastičan je Walkman telefon koji prije svega plijeni svojom elegancijom. Tanak i od brušenog aluminija ugodan je za držanje u ruci, a lako će stati i u svaki džep. Glazbene mogućnosti su jasno primarne kod svakog telefona iz Walkman serije, a W890i je tu na samom vrhu.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1224067510.jpg

KONKURENCIJA:

Nokia 5310

5310 je Nokijin glazbeni adut. Također je tanak, no ima slabiji 2-megapikselni fotoaparat, ali zato zaslon prikazuje 16 milijuna boja. Nije 3G telefon i nije od brušenog aluminija.

ZA I PROTIV:

+ dizajn, masa, brušeni aluminij, izbornik i mogućnosti
- sporost softvera, preslabo osvjetljenje

 

 

 

Komentari

Nani

17. prosinca 2013 - 16:46 Prijavi neprimjeren komentar

Bokić :)
Mene zanima kako da uključim drugu kameru da se mogu selfpic-at ??

Bruno

18. srpnja 2010 - 20:11 Prijavi neprimjeren komentar

Telefon je solidan, no najveća mu je mana zvučnik, koji je jako loš, a u tako tanko kućište vjerojatno, nije ni moguće staviti kvalitetniji zvučnik.

Na max. pojačanju od 8, je duplo tiši od od bilo kojeg telefona kojeg sam imao do sad.

Ako vam je telefon u džepu, može vam se lako desiti da propustite bezbroj poziva i poruka, jer zvučnik je katastrofa, a i vibra je loša.


sale

10. travnja 2009 - 21:13 Prijavi neprimjeren komentar

fenomenalan mob.

tehnika napreduje xd


Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji