Testovi mobitela

SONY ERICSSON W760i

W760i W760i W760i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 103 x 48 x 15
Masa uređaja (g) 103
Zračenje (W/kg) 0,53
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 930
Vrijeme razgovora 2G (h) 8
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2399 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

W kao multimedija
Autor: Matej Zadro

Sony Ericsson svojim uređajima oznake W iz serije Walkman počinje predstavljati sinonim za moderne uređaje bogate multimedijom.

Iz multimedijalne radionice Sony Ericssona stigao nam je novi član obitelji Walkman - model W760i. Kao i svi ostali uređaji iz ove serije, i on cilja na mlađu populaciju koja želi kvalitetan uređaj, lijepog dizajna, s potpunom podrškom za većinu danas dostupnih tehnologija. Takav je i W760i.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1222873005.jpg

Metal ili plastika?

Čim izvadite W760i iz kutije, primijetit ćete da se radi o lijepom kliznom mobilnom uređaju. Ono što vas može zavarati su materijali izrade. Naime, W760i izgleda kao da je izrađen od metala, no prvi dodir s uređajem dat će vam do znanja da se radi o plastici, ali vrlo kvalitetnoj. Mobitel je lijep, a ono što će vam upasti u oči na stražnjoj strani je Walkman logo, koji je osvijetljen bijelom LED-icom, a ona će treperiti u ritmu glazbe koju slušate. Prednja strana uređaja obiluje mnoštvom tipki. Osim navigacijske i standardnih funkcijskih tipki, na vrhu uređaja primijetit ćete dvije sitne kvadratne tipke, čijim pritiskom dolazite do fotoalbuma, a dobro će doći i u ponekoj igri. Što se samih tipki tiče, one su dovoljno velike i razmaknute, te pružaju dobar osjećaj pri pritiskanju. Ono što nam je zasmetalo je prilično sporo prebacivanje slova pri tipkanju SMS poruka. Stoga, ako pišete mnogo SMS-ova i tipkate jako brzo, imajte ovo na umu. Što se dizajna tiče, spomenut ćemo još i mrežasti pokrov ispod tipki za početak i kraj poziva, koji je posebno osvijetljen, a iza kojeg se kriju ugrađeni stereo zvučnici, još jedna od posebnosti ovog uređaja. No iako je ova dizajnerska odluka vrlo privlačna s vizualne strane, brine nas neprestani ulazak prašine i nečistoće u uređaj, koju je gotovo nemoguće očistiti. Cijeli uređaj djeluje robusno i kvalitetno, a iznimka nije ni vrlo dobar klizni mehanizam.

Duša multimedijalna

Svaka čast dizajnerima, ali prava narav ovog uređaja vidi se tek kada ga uključite. Nakon male šetnje po izbornicima, vidjet ćete da je uređaj iznimno bogat multimedijom, pa krenimo redom. Sony Ericssonu se hvali kako je W760i njihov prvi mobilni telefon s tri band HSDPA mogućnostima. Za nas, obične korisnike, to znači da nam je omogućeno skidanje sadržaja širokopojasnim brzinama gotovo bilo gdje u svijetu. Kao pravi Walkman telefon, ovaj nam uređaj donosi najbolje viđeno u ovoj seriji. Tu je sve - od Track ID- a, preko SensME aplikacije i FM prijemnika, do Shake kontrole, tj. mijenjanja glazbenih brojeva protresanjem uređaja. Osim toga, uređaj ima i senzore koji, inače vrlo dobar zaslon uređaja, prebacuje iz portretnog u pejzažni način rada. Da biste imali dovoljno memorijskog prostora za iskorištavanje ovih potencijala, brine se memorijska M2 kartica kapaciteta jedan gigabajt. Multimedijska narav uređaja vidi se i po broju igara koje dolaze s ovim telefonom, čak šest, a među njima je i Need For Speed: Prostreet, tako da će svatko pronaći nešto za svoj ukus. Takvu multimedijsku narav prate i prigodni programi - od Music, Photo i Video DJ-eva do Accuweather aplikacije. Još jedna stvar koju pozdravljamo kod Sony Ericssonovih uređaja srednje i više klase je gotovo standardna podrška za a-GPS. Tu su i Google mapsi, te Wayfinder 7. Ostali proizvođači, ugledajte se. U kombinaciji s aplikacijom Tracker i a-GPS- om, ovaj uređaj se pretvara u vašeg osobnog kondicijskog trenera. Spomenut ćemo i standardnu “foru” kod SE Walkman uređaja - kada vam je mobitel u džepu i ne da vam ga se vaditi da promijenite pjesmu, lagano ćete napipati tipke za regulaciju glasnoće zvuka, a dužim pritiskom na neku od njih promijenit ćete pjesmu koja vam svira. Ugrađeni fotoaparat je rezolucije 3,2 megapiksela, i daje pomalo razočaravajuće rezultate. Naime, radi se o fotoaparatu bez ugrađene bljeskalice i bez autofokusa, što je prava šteta i predstavlja jedinu ozbiljniju zamjerku inače odličnom uređaju. Nakon svega viđenog i isprobanog, možemo zaključiti kako je Sony Ericsson na tržište dao vrlo konkurentan uređaj, koji bismo ocijenili čistom peticom, da dojam nije pokvaren fotoaparatom. No ako želite multimedijalan uređaj, a fotografiranje njime vam je tek usputna stavka, upravo ste pronašli svog novog ljubimca.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1222873769.jpg

KONKURENCIJA:

Motorola ROKR E6

Motorolina vizija glazbenog uređaja u ovom segmentu lišena je a-GPS-a i ima slabiji fotoaparat, te jaču bateriju.

ZA I PROTIV:

+ dizajn, multimedijalne mogućnosti
- fotoaparat

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji