Testovi mobitela

SONY ERICSSON W610i

W610i W610i W610i W610i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 102 x 46 x 14
Masa uređaja (g) 93
Zračenje (W/kg) 1,3
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena nije formirana
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Glazba u pokretu
Autor: Krunoslav Ćosić

Poput starije braće nudi pregršt mogućnosti

Što reći za Sony Ericsson W610i? Super dizajn, dobre mogućnosti, dosta memorije, dobar fotoaparat… Ipak, sve kreće uključivanjem uređaja, a tu korisnik treba birati želi li startanje i telefonskog dijela ili ne? Radi se o mogućnosti da se telefon koristi i za vrijeme leta avionom, bez uključenog radijskog dijela telefona koji se koristi za komunikaciju s baznim postajama.

Vanjski dio

Na test smo dobili crno-narančastu kombinaciju koja bi se mogla opisati kao spoj elegancije (crna boja s kromiranim detaljima) i zabave (narančasta boja kućišta). Osim ove kombinacije, dostupna je i kombinacija pod nazivom Satin Black odnosno crno-bijela kombinacija. Dizajn tipkovnice prati najnovije trendove tako da su tipke zaista posebne i neobične. Svakako je najzanimljivija alfanumerička tipkovnica izrađena od tankih, kromiranih tipkica koje izgledaju vrlo elegantno. Tipke se moraju tipkati vrhovima jagodica prstiju ili pak noktima pod određenim kutom i tada neće biti greške pri pisanju. Narančasta boja na stražnjoj strani te s bočne strane prisutna je i kao osvjetljenje tipkovnice, a naročito dominira središnjom, narančastom tipkom koja se koristi za start/stop u walkman modu, fotografiranje i snimanje video zapisa te ulazak u izbornik u idle modu. Spomenimo i ostale tipke - radi se o veoma tankim polukružnim kromiranim tipkama koje dobro obavljaju svoju funkciju. Da se radi o pravom mobitel/walkman/fotoaparat uređaju govore i tipke za direktan pristup Walkman aplikaciji te fotoaparatu. Tu je (sa strane, kao i ove dvije tipke) i utor za memorijsku karticu koji prima M2 kartice. S telefonom se dobije kartica kapaciteta 512 MB, a da Sony Ericsson ne štedi na memoriji i da je ima za razmetanje, dokaz je i vlastita memorija od 64 MB. Da se radi o mlađem Walkman bratu govori podatak o nešto slabijoj rezoluciji nego na starijim modelima (176x220 piksela), ali to je sasvim dovoljno za ovu veličinu zaslona.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215612920.jpg

Zabava

Radio, igre, gledanje videa, VideoDJ, PhotoDJ, MusicDJ, daljinsko upravljanje, snimanje zvuka te zanimljiv demo prikaz. Tako izgleda podizbornik zabava. Za slušanje FM radija koriste se stereo slušalice uz koje dolazi dva para gumenih umetaka različitih veličina. Nadalje, fotoaparat je 2 megapikselni s autofokusom koji zaista predstavlja bitan faktor pri fotografiranju. Jednostavno, fotografije bez autofokusa nisu tako dobre kao s njime. Zoom je digitalni 2,25x, a pored objektiva fotića nalazi se i bljeskalica. Funkcija slikovnog blogiranja omogućuje da se napravljena fotografija odmah objavi na internetu, na stranici koju korisnik odredi. TrackID funkcija omogućuje uslugu prepoznavanja glazbe. Iako je Sony Ericsson reklamira kao besplatnu, ona za korisnika u konačnici nije besplatna jer se naplaćuje prijenos podataka pri slanju kratkog zvučnog isječka, bilo s FM radija (koji, usput da spomenemo, ima i RDS) ili nekog drugog vanjskog izvora. Zaista super stvar – sjedite u kafiću i slušate pjesmu koja vam se sviđa. Poželite saznati tko je pjeva i naziv same pjesme – pokrenete ovu funkciju i ubrzo saznate informacije koje vas zanimaju. Igrice su 3D, tako da trodimenzionalni izgled daje još bolji osjećaj pri igranju na mobitelu. Mega Bass daje još bolji zvuk pri slušanju glazbe.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215612959.jpg

Povezivost i planiranje

W610i nudi GPRS i EDGE za pristup internetu, a za povezivanje s drugim uređajima koristi bluetooth i infracrvenu vezu te kabel za spajanje na USB port računala, koji se dobije u paketu. S obzirom da ovaj model ima i e-mail klijent, povezivost je bitna, tako da će EDGE dobro doći za ovu svrhu.
Planiranje je bitno u životu svakoga od nas. W610i nudi zaista puno toga – alarme (čak pet njih), kalendar, upis zadataka ili telefonskog poziva (upiše se broj telefona, datum i vrijeme te će telefon točno u to vrijeme na zaslonu ponuditi pozivanje prethodno upisanog broja telefona. Super trebate li neki broj obavezno nazvati u određeno vrijeme; tada mobitel misli za vas, a vi samo trebate potvrditi pozivanje. Odbrojavanje, štoperica, kalkulator dodatne su funkcije uobičajene još od prvog Sony Ericssona T68i. Memorija kodova omogućuje da se samo jednom lozinkom zaštite sve druge lozinke, PIN-ovi i drugi podaci koji su inače povjerljivi. Zgodna je funkcija svjetiljke (smještene pored fotoaparata na stražnjoj strani kućišta) – krećete li se u mraku ili ne vidite gdje se točno nalazi brava na vratima stana ili automobila, ova svjetiljka daje dovoljno svjetla i osvjetljava cijeli prostor. Ne preporučujemo direktno gledanje u nju niti usmjeravanje u oči jer je zaista jaka i može vas na kratko zaslijepiti. Iako vam to nikada ne bismo poželjeli, tu je i SOS opcija – lampica blinka i odašilje svjetlosni SOS signal, poput zvučnog, odnosno poznatom Morzeovom abecedom pretvorenom u kratke i duge svjetlosne signale.

Ostalo

U planiranje bismo mogli ubaciti i nadogradnju softvera jer telefon omogućuje nadogradnju softvera novom verzijom, bez potrebe odlaska u servis kao što je slučaj kod drugih proizvođača. I usput, kod nekih plaćate stavljanje nove verzije softvera. Ovdje se plaća samo prijenos podataka, a moguće je podesiti i redovito osvježavanje novog softvera, recimo svaki mjesec ili pak svaki put pri uključivanju telefona.
Glasovne naredbe također su specijalnost Sony Ericssona: dovoljno je u telefon snimiti ime osobe i nakon toga izgovorom je pozvati. Prethodno je potrebno pritisnuti tipku za glasovno pozivanje. Moguće je izbjeći bilo kakav pritisak telefonom, što je dobro rješenje i za slabovidne i slijepe osobe – za to se koristi čarobna riječ. Čarobna riječ je riječ na koju telefon reagira i čeka da mu kažete određenu naredbu koju treba izvršiti. Ali pazite, ako aktivirate čarobnu riječ, tada će telefon stalno «slušati» sve zvukove oko sebe i tako dodatno trošiti bateriju. Ta čarobna riječ obavezno mora biti riječ koju gotovo nikada ne izgovarate.
I za kraj smo ostavili funkciju čarobnjaka koji pomaže i omogućuje različita podešavanja te u devet koraka nudi savjete i trikove za lakše i praktičnije korištenje mobitela.
Na kraju možemo zaključiti kako ovaj Sony Ericssonov model nudi dosta toga i lijepo izgleda. Obavezno uzeti u obzir pri kupnji novog telefona.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215612994.jpg

KONKURENCIJA

Sony Ericsson K550i
Direktna konkurencija mu je model K550i – isti fotić, utor za proširivanje memorije (ista interna memorija, ali ne dolazi s karticom), isti zaslon.

PLUS I MINUS

+ dizajn, memorija
- ništa bitno

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji