Testovi mobitela

SONY ERICSSON W550i

W550i W550i W550i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 93 x 46,5 x 22,5
Masa uređaja (g) 120
Zračenje (W/kg) 0,77
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 960)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 8
Vrijeme čekanja 2G (h) 375
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2481 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Razigrani walkman
Autor: Ivan Brlečić

WALKMAN, IGRAČA KONZOLA, FOTOAPARAT, RDS RADIO... VJEROVALI ILI NE, RADI SE O MOBILNOM TELEFONU

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1222244975.jpg

W550I NOVI JE ČLAN

Sony Ericsson Walkman obitelji mobilnih telefona. To u praksi znači da je prioritet stavljen na glazbu. Nije nikakvo čudo da mobitel može svirati MP3 datoteke, no većina njih nije niti blizu pravom MP3 playeru. Sony Ericsson se svojom Walkman serijom ozbiljno približava upravo tom cilju. Za početak tu je dizajn koji podsjeća na neke od ‘pravih’ MP3 playera. Uređajem dominira veliki zaslon (1.8 inča dijagonale) ispod kojeg su smještene funkcijske tipke kojima je moguće pristupiti bilo kojem dijelu izbornika. Klasičan set Sony Ericsson tipki za navigaciju upotpunjen je dvjema tipkama koje služe za brzi ulazak u Walkman izbornik, te za spajanje na Internet. Joysticku se mogu pridružiti prečaci do najčešće korištenih funkcija. Na desnom boku su tipke za poglašnjavanje, odnosno stišavanje zvuka, te tipka za fotografiranje, a na lijevom boku je tipka za brzo pokretanje i pauziranje Walkmana, te klizna tipka za zaključavanje tipkovnice. Ova tipka nam se posebno svidjela jer je daleko praktičnija od dosadašnjeg načina zaključavanja tipkovnice. Iznad zaslona nalaze se dvije prozirne tipke, za koje je isprva teško uopće otkriti da se radi o tipkama. Te tipke su tu samo za igranje. Naime igre se mogu igrati i u vodoravnom (landscape) načinu, pri čemu W550i dobiva pravi „konzolaški“ izgled i osjećaj igranja. Kad smo kod igranja spomenimo da 3D igre (Worms Forts, Extreme Air Snowboarding...) izgledaju fenomenalno i odlično će poslužiti za ubijanje vremena dok npr. čekamo u redu u banci. Kompaktan, no zamjetno ‘ugojen’, W550i otvara se okretnim mehanizprednost u igranju, jer je telefon moguće namjestiti u „L“ položaj. Sa stražnje strane nalazi se 1.3 megapikselna kamera i LED svijetlo. Kamera može snimati i video isječke. Naličje telefona može se mijenjati izmjenom Style-Up maski.

WALKMAN

Vratimo se prioritetu ‘W’ serije – zvuku. Konkretno, velika pažnja se pridaje kvaliteti zvuka, kako u speakerphone načinu rada, tako i klasičnom slušanju preko slušalica. W550i raspolaže vanjskim stereo zvučnicima, pa glazba i preko njih zvuči odlično. I vrlo glasno! No pravu vrijednost zvuk dobiva slušanjem preko isporučenih slušalica kada kvaliteta zvuka dolazi do izražaja. U Walkman funkciju (podizbornik) se ulazi preko izbornika ili pritiskom na već spomenutu tipku-prečicu. Ugrađen je i equilizer zvuka koji je moguće podešavati ručno ili putem predefiniranih postavki. Impresionira koliko moćan bas ovaj uređaj može isporučiti u slušalice. W550i ima mogućnost uključivanja samo glazbenog djela uređaja, pri čemu komunikacijski dio ostaje isključen, što znači da se MP3-ce mogu slušati i u avionu. Ugrađena memorija je djeljiva i iznosi 256 MB. Nije puno, no dovoljno je. Na žalost W550i nema mogućnost proširivanja memorije putem memorijskih kartica.

OSTALO

Ostale funkcije gotovo su iste kao i na drugim Sony Ericsson modelima visoke klase. Tu je radio prijemnik sa RDS funkcijom, što kompletira multimedijalnu namjenu ovog telefona. Već su poznate ‘teme’ kojima je moguće donekle promijeniti izgled izbornika, no sad je ta promjena dovedena na novu razinu. Naime određene teme mijenjaju i kompletan izgled ikona glavnog izbornika, a ne samo pozadinu i boje. Zaslon ima 262000 boja, te rezoluciju od 176 x 220 piksela. IrDA, Bluetooth i BT daljinsko upravljanje računalom, organizer, MMS, GPRS, 40-tonska polifonija, glasovno biranje i upravljanje... sve su to već standardne mogućnosti u toj klasi.

POVEZIVANJE

W550i za povezivanje sa drugim uređajima ima na raspolaganju infra-crvenu vezu, Bluetooth, te isporučen USB kabel. Za prebacivanje muzičkih datoteka preporučujemo korištenje USB kabela, jer je taj način najjednostavniji i najbrži. Dovoljno je kabel priključiti na računalo putem USB priključka i W550i će ponuditi opciju ‘File transfer’ te će se telefon ponašati kao bilo koji drugi ‘Removable Disk’. Zatim samo treba prebaciti MP3 datoteke u već postojeći Folder naziva ‘audio’. I to je sva mudrost, W550i je pun i spreman za svirku!

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148337973.jpg

KONKURENCIJA

SONY ERICSSON W800I
prvi je iz serije Walkman telefona, no usprkos ‘starosti’ pobjeđuje W550i zahvaljujući proširivoj memoriji te kartici od 512 MB koja dolazi u paketu.

PLUS

KONZOLAŠKI OSJEĆAJ PRI IGRANJU

MOGUĆNOSTI, ZVUK

DEBLJINA I MASA
ZAKRETNI MEHANIZAM

 

 

 

Komentari

Sara

10. prosinca 2010 - 20:17 Prijavi neprimjeren komentar

Ne kupujte taj mobitel!

Odgovori