Testovi mobitela

SONY ERICSSON W380i

W380i W380i W380i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 92 x 49 x 16
Masa uređaja (g) 100
Zračenje (W/kg) 0,65
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 920
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1.348 kn
Info Centar Mataris
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Magičan glazbenik
Autor: Matej Zadro

Preklopni Walkman mobitel s par trikova

Iz Sony Ericssonove glazbeno orijentirane Walkman obitelji mobilnih telefona stiže nam preklopni predstavnik - model W380i. Iako u ponudi svojih glazbenih mobilnih telefona ima već tri predstavnika, ovaj je model namijenjen korisnicima koji osim glazbenih mogućnosti žele i lijep dizajn, te mobitel s pokojim trikom više.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1224066770.jpg

Dodirni me

Iako nam sve rjeđe na testove dolaze preklopni mobilni uređaji, Sony Ericsson još nije od njih digao ruke. W380i je vrlo lijepo dizajniran uređaj, s ukošenim ravnim gornjim i donjim krajem, s boka izgleda poput paralelograma. Sličan dizajn smo vidjeli na SE modelu W910i. Čim u ruke primite njegovo glatko kućište, koje na dodir ostavlja vrlo dobar osjećaj, za prste (i oči) će vam “zapeti” tri zasebne tipke, koje kao da su znakovi u Brailleovu pismu. Radi se o senzorskim (touch) tipkama, koje ćete koristiti za upravljanje glazbenim sadržajima mobitela, te radiostanicama dok je mobitel zatvoren. Korištenje tih tipki je vrlo ugodno, a i sam mobitel privlači mnogo znatiželjnih pogleda. Ono što također privlači pozornost je vanjski jednolinijski, monokromatski zaslon, koji prikazuje naziv pjesme, dolazni poziv ili vas pak obavještava o primljenoj poruci. On je skriven ispod površine prednjeg poklopca uređaja, te kada nije aktivan, uopće ne znate da postoji. Iako takav zaslon izgleda efektno u mraku i slabije osvijetljenim prostorijama, te pridonosi atraktivnosti dizajna, on je ujedno i mana uređaja jer na direktnom sunčevom osvjetljenju nećete vidjeti ništa od spomenutog, pa čak niti da zaslon postoji. Zbog te smo mane uživajući uz kavu na proljetnom suncu sa stišanim uređajem propustili pozive. No pohvalu dizajnerima upućujemo zbog posebne sklopke za zaključavanje i otključavanje na dodir osjetljivih tipki, koja nam pomaže da nam se ne počnu same pritiskati u našim natrpanim džepovima. Ako želite prebaciti samo jednu pjesmu, a ne želite otključavati, pa zaključavati tipke, jednostavno pritisnite duže tipku za stišavanje ili pojačavanje glasnoće zvuka. Zamjerku također upućujemo prilično usporenom sučelju, pogotovo pri istovremenom slušanju glazbe i obavljanju neke druge funkcije. Sama tipkovnica je ugodna za korištenje, dobro reagira na pritisak, tipke su dovoljne veličine, tek bi oni s povećim prstima mogli imati problema pri korištenju. Navigacijskoj tipki se mogu pridružiti prečaci u svim smjerovima.

Što si se razmahao?

Ono što nas je pomalo razočaralo na ovom uređaju, u odnosu na uređaje sličnog cjenovnog ranga, je fotoaparat od 1,3 megapiksela. Slike koje snimite njime namijenjene su isključivo za pregledavanje na inače odličnom unutarnjem zaslonu uređaja. No, zbog prvenstveno glazbene namjene ovog uređaja, spremni smo mu oprostiti tu manu. U paketu s uređajem dobivate data kabel za spajanje na računalo, kao i handsfree set sa slušalicama. No ne morate na svako računalo na koje spajate svoj mobitel instalirati SE softver s priloženog CD-a. Jednostavno spojite mobitel priloženim kabelom na USB utor računala, a ono će ga prepoznati kao vanjski disk. Ugrađenih 14 MB memorije u mobitelu dopunjeno je još uvijek skupom M2 karticom od 512 MB. Većini dovoljno, no voljeli bismo da je priložena kartica veličine najmanje jednog gigabajta. Još jedan highlight ovog uređaja je tzv. upravljanje mahanjem, zanimljiva funkcija koja jako zabavlja korisnike, a zahvaljujući njoj je vrlo lako steći status mađioničara u društvu. Da zaključimo, Sony Ericsson W 380i preporučamo svim ljubiteljima glazbenih telefona koji vole lijepo dizajnirane uređaje, pristupačne cijene, a kojima je fotografiranje mobitelom tek sporedna funkcija mobitela.

KONKURENCIJA:

Sony Ericsson W660i
Sličnih karakteristika i cijene, ali s boljim fotoaparatom, ovaj candybar Walkman telefon najveća je konkurencija W380i.

ZA I PROTIV:

+ dizajn, touch tipke, upravljanje mahanjem
- nečitljiv zaslon pod direktnim osvjetljenjem, zastarjeli fotoaparat

http://imgu.mobil.hr/testovi/1224066783.jpg

Upravljanje mahanjem

Upravljanje mahanjem je zabavna i korisna funkcija. Koristi sa za prekid zvona alarma ili isključivanje zvuka zvona pri dolaznom pozivu. Funkcioniranje je krajnje jednostavno; kada pri alarmu ili dolaznom pozivu mobitel počne zvoniti, istovremeno se pali i LED indikator, te senzor, koji će prepoznati vaše mahanje ispred fotoaparata, te tog trenutka isključiti alarm ili utišati mobitel. Prvi put se ova funkcija pojavila na Sony Ericssonovom šminkerskom modelu Z555, iz čijeg dizajna korijene vuče i W380i. Upravljanje mahanjem je vrlo praktična funkcija, pogotovo kada nakon burne noći nemate snage dići se iz kreveta, a mobitel ničim izazvan zvoni i zvoni...

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji