Testovi mobitela

SONY ERICSSON W200i

W200i W200i W200i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 101 x 44 x 18
Masa uređaja (g) 85
Zračenje (W/kg) 0,5
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 750
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Ekonomičan Walkman
Autor: Ivan Kišić

W serija je dobila novog predstavnika – ovaj puta u nižem cjenovnom rangu

Od samih početaka W serije Sony Ericssonovih mobitela serija slovi kao najbolja za prijenosno slušanje glazbe na mobitelima. Srećom, neće vas stajati mnogo da i vi postanete ponosan vlasnik takva mobitela - došao je SE W200.

Mladenački look

Iako se nalazi u nižem srednjem cjenovnom razredu, W200 je odlično konstruiran. U malenom i praktičnom kućištu nećete naći klimave dijelove i procijepe između dijelova maske. Dizajnom se može mjeriti s najskupljim modelima iste serije; prednja je strana elegantne bijele boje, dok je srednji dio i dio pozadine u klasičnoj SE-ovoj narančastoj boji. Dodatan dojam daje narančasti obruč oko joysticka i Walkmanov logo na obje strane kućišta. Tipkovnica je udobna za pisanje, no pri tipkanju daje neobičan osjećaj, kao da je unutrašnjost napravljena od najjeftinije plastike. Potrebno je dulje korištenje mobitela da bi se vidjelo kakve su posljedice.
S lijeve strane nalazi se tipka za uključivanje aplikacija za slušanje glazbe (o njoj kasnije) i utor za M2 memorijske kartice. Testirani model došao je s karticom od 128 MB, što je dovoljno za tridesetak pjesama prosječne duljine od oko 3 i pol minute. Takav će kapacitet vjerojatno biti dovoljan većini korisnika, no oni koji namjeravaju češće slušati glazbu putem mobitela vjerojatno će kupiti karticu većeg kapaciteta. Sa desne strane se nalazi već treći Walkman logo na kućištu i tipke za povećavanje i smanjenje glasnoće koje mogu biti praktične tijekom slušanja glazbe.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215612588.jpg

Okretan i brz

Način umetanja SIM kartice napravljen je nepraktično i mnogima će stvarati problem ukoliko će trebati češće vaditi karticu – potrebno je malo saviti karticu kako bi se mogla povući iz malenog udubljenja gdje je smješten modul za čitanje kartice.
Prilikom uključivanja mobitel će vas pitati želite li ga uključiti sa svim GSM funkcijama i pristupom svim resursima ili „Samo glazba“, u kojem se bez potrebe za SIM karticom ili upisivanjem PIN-a može slušati glazba ili gledati video sadržaj. Walkman načinu rada možete u bilo koje vrijeme pristupiti ikonom u glavnom izborniku.
Kretanje izbornicima je prilično brzo i nismo doživjeli nikakva usporavanja u radu niti greške ili bugove koji bi stvarali probleme. Odlično je što ovako ekonomičan mobitel, unatoč cijeni i ciljanom tržištu, svejedno ima mnoge funkcije poput njegove starije braće - mogućnosti e-maila, interneta, FM radija i ostalih zabavnih funkcija su na sličnoj razini kao i skuplji modeli istoga proizvođača.

Rođen za zabavu

Osim što mu je jedna od najvažnijih, reprodukcija glazbe je zasigurno jedna od najbolje napravljenih mogućnosti W200. Bilo da glazbu slušate preko zvučnika ili prilično dobrih slušalica koje dolaze s njim u paketu, slušanje glazbe pravi je užitak. Izbornici su jednostavni za korištenje, equalizer je također dostupan, no neke naprednije mogućnosti će nekima nedostajati. Kontrole se ne mogu prilagoditi, sama aplikacija nema mogućnosti mijenjanja izgleda tj. skinova, no to ćemo mu oprostiti zbog odlične integracije playera u mobitel. Ukoliko želite napisati poruku ili surfati internetom dok slušate glazbu, player lako stavite u pozadinu i on će vas jedino diskretno obavijestiti kada počne nova pjesma i o kojoj se radi, a jednako tako ćete lako vidjeti koja je razina glasnoće, iako u tom trenutku pregledavate fotografije ili ekran.
Iako smo očekivali lošije, kvaliteta snimljenih fotografija na W200 prilično je dobra – nije nizašto više od povremenog amaterskog korištenja, no vjerojatno niti jedan mobitel to nije. S ekranom će većina korisnika biti zadovoljna iako se nama čini kao da su boje isprane, a oštrina premala. Unatoč tim nedostacima, bit će vam pravi užitak igrati predinstalirane igre i zabavljati se zabavnim aplikacijama poput Face Warpa ili Music DJ-a. Od podatkovne komunikacije dostupan je samo GPRS i infracrvena komunikacija, a W200 možete spojiti na PC kablom koji dolazi s njime i daje lak pristup podacima, čak i bez instaliranja drivera (na Windowsima XP).
Samo najnaprednijim korisnicima ovaj bi mobitel mogao biti pogreška, osim ako će služiti kao sporedni uređaj, jer je Sony Ericsson W200 dovoljno dobar da zadovolji svaki mladenački ukus i džep.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215612604.jpg

KONKURENCIJA

Nokia 5200
Dodatak bluetootha i EDGE-a je koristan kod Nokije 5200, no ugrađeno je premalih 5 MB memorije.

PLUS I MINUS

+ dizajn
+ jednostavnost

- zaslon
- joystick

 

 

 

Komentari

ddddd

18. travnja 2009 - 15:39 Prijavi neprimjeren komentar

mobitel glup totalno


imam ga a ne valja kamera ni joystick a zvučnik je glup


Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji