Testovi mobitela

SONY ERICSSON T303

T303 T303 T303 T303
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 83 x 47 x 15
Masa uređaja (g) 93
Zračenje (W/kg) 0,44
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 930
Vrijeme razgovora 2G (h) 9
Vrijeme čekanja 2G (h) 400
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 649,00 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Kliznik odličnog izgleda u malom pakovanju
Autor: Miro Vučak

Kao nov uređaj na tržištu, T303 podiže standarde „low-end“ telefona

Novi dodatak Sony Ericssonove „T“ linije dolazi pod nazivom T303. Sa svojim zaobljenim linijama i malim dimenzijama, ovaj uređaj će garantirano upadati u oči. Crni displej odlično leži na metalnom eksterijeru, te možemo reći da je izgled ovog uređaja pun pogodak. Unatoč malim dimenzijama, T303 vrlo dobro leži u rukama. Sam po sebi, klizni mehanizam je dobro napravljen, no pomicanje gore dolje ima manu. Zbog malih dimenzija, kada želite otvoriti ili zatvoriti uređaj, palac vam ne nalazi slobodnog prostora, pa nailazite na sljedeći izbor: primiti uređaj za navigacijsku tipku (ili za koji gumb oko nje) ili palac položiti na sam ekran, tj. zaprljati ekran. Ako primite navigacijsku tipku, postoji velika šansa da će te pri pomaku pritisnuti nešto što niste namjeravali. To više dolazi do izražaja pri zatvaranju. Kao što smo naveli, mehanizam sam po sebi je dobro napravljen, tako da će se ovo događati rjeđe nego što mislite, no ipak je neizbježno. Očito i minijaturni dizajn ima svoje mane.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1222268709.jpg

Funkcionalnost

Tipke na vanjskom djelu uređaja su odlične. Navigacijska tipka je dovoljno velika, te je korisnici s nespretnim prstima mogu koristiti bez straha od neželjenih pritisaka. Ostale tipke, kao i navigacijska, ne zahtijevaju jak pritisak, te sasvim solidno leže ispod prstiju. Tipkovnica ima drugačiji princip. Zbog lagano udubljenih tipki, tipkovnica najbolje "lovi" s pritiskom preko cijele tipke, no ako ste navikli na precizno tipkanje s malim dijelom prsta, nećete imati problema. Rubovi tipki imaju blage izbočine ugodne na dodir, pomoću kojih dobivate sjajan osjećaj nad tipkovnicom. T303 ima vrlo jednostavno sučelje. Što god vam treba, možete brzo i bez problema naći. Imenik, poruke i organizator, zajedno s prečicama, vrlo se jednostavno koriste i imaju veliku funkcijsku pokrivenost. Što se toga tiče, ovaj uređaj ima sve što bi mobitel trebao imati.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1222268744.jpg

Multimedijska pokrivenost

T303 ima osnovno multimedijsko pokriće. 1.3-megapikselni fotoaparat s 4x digitalnim zoomom nije baš za one umjetničke fotografije, no služi svrsi. Uređaj raspolaže podrškom za Java aplikacije, FM radijem i TrackID funkcijom, te i MP3 playerom, ali tu do izražaja dolazi njegova glavna mana. Memorija od 8 MB nedovoljna je za korištenje ovog uređaja kao MP3 playera, te čak i diktafona, tako da handsfree koji dobijete u paketu s ovim uređajem nećete koristiti za slušanje vlastitih pjesama. Problem bi se vrlo lako riješio memorijskom karticom, no nažalost, ovaj uređaj tu mogućnost nema. Osim mogućnosti spajanja na internet, T303 se može povezati s drugim uređajima putem bluetootha, te na računalo putem USB kabela (kabel ne dolazi u paketu).

http://imgu.mobil.hr/testovi/1228469659.jpg

Zaključak

Već spomenuta glavna mana uređaja je manjak memorije. Dodatak utora za memorijsku karticu bi vrlo jednostavno riješilo taj problem, te s time povećalo multimedijsku funkcionalnost uređaja, no eto… nitko nije savršen.  T303 se ubraja spada u klasu low-end mobitela, no sa sigurnošću možemo reći da T303 podiže tu granicu.

KONKURENCIJA:

LG KF310

Telefon koji ima poboljšane funkcije, s malom razlikom u cijeni.

ZA I PROTIV:

+ dimenzije, izgled
- neproširivost memorije, nespretno otvaranje i zatvaranje

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji