Testovi mobitela

SONY ERICSSON MBW200

MBW200 MBW200 MBW200 MBW200
Ocijeni mobitel:
Baterija
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Gdje kupiti
Cijena
Info
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Čarobni sat
Autor: Branko Kos

S ovakvim će satom svaka žena znati kada joj zvoni mobilni telefon. Koliko god to nevjerojatno zvučalo!

Vjerojatno vam je svima poznato kako ženski dio korisničke mreže mobilne telefonije zaista često u gužvi u gradu, prepunom kafiću ili u vožnji tramvajem ne čuje kada zvoni mobilni telefon. Uvijek je izgovor isti – u torbici mi je.
Od sada ženski će mobilni život dobiti potpuno novu dimenziju. Sony Ericsson izbacio je na svjetlo dana MBW 200, uređaj koji se putem danas najpopularnijeg bežićnog prijenosa podataka – bluetootha spaja s mobilnim uređajem te tako praktički onemogućava da imate propušten poziv zato jer jednostavno niste čuli zvonjavu.
Dizajnerski prekrasan MBW200 dolazi u tri varijante, no mi smo na testu imali "večernju klasiku" srebrni sat s crnim kožnim remenom koji na ženskoj ruci izgleda prekrasno. S mineralnim kristalom kao oznakom na 12 sati, uređaj djeluje decentno i profinjeno. Težine samo 60 grama, uređaj sadrži pet tipki kojima je svrha upravljanje mp3 playerom te za jednostavno upravljanje pozivima kada ste na sastanku ili na poslovnoj večeri. Povezivanje sata s mobilnim uređajem iznimno je jednostavno pomoću autopairinga koji automatski spaja sat i telefon ako je uključen bluetooth, bez korištenja PIN koda. Na dnu je napravljen mali OLED monokromatski zaslon koji svijetli plavkasto bijelom bojom te u mraku djeluje zaista fantastično. Uređaj je napravljen na principu vibromotora tako da prilikom svakog zvonjenja vašeg uređaja vibrira na ruci. Na zaslonu sata ispisuje se broj ili ime pozivatelja, te ikona kovertice kao znak pristigle tekstualne poruke. Osim toga, zaslon prikazuje i vrijeme i datum te kolika je napunjenost baterije. Zaista praktično rješenje posebno ako nemate mjesta u džepovima za mobilni uređaj ili ako nosite večernju toaletu koja, naravno, nema džepove te je mjesto za mobilni telefon predviđeno u malenoj torbici. Domet uređaja je 10 metara tako da se slobodno možete i odmaknuti od stola ili kaputa gdje vam je mobitel, a opet biti sigurni da ćete znati kada zvoni. Iznimno je jednostavno napravljen punjač koji je u obliku kvačice te se zakvači na sat tako da sjedne u za to predviđeni utor i pritom prikopča na struju. Brzo će se napuniti, a vaš sat biti ponovno spreman za upotrebu. Možete sigurno puniti ovu bateriju više puta uz minimalno smanjenje karakteristika ili kapaciteta.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1226866941.jpg

I za mušku ruku

Ako ste pomislili da ne postoji mogućnost da i muškarci nabave ovakav sat, prevarili ste se. Sony Ericsson izbacio je i mušku liniju satova koja nosi oznaku MBW150 te također postoji u nekoliko varijanti. Sve u svemu, ovo je vrlo zanimljiva tehnološka inovacija koja će mnogim ljudima olakšati život. Jedina je šteta što satovi rade isključivo s mobilnim uređajima iz Sony Ericsson palete jer to povlači činjenicu da ako odlučite kupiti ovakav sat, a niste ljubitelj Sony Ericssona te ga nemate, morate kupiti i novi mobilni uređaj.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1228473223.jpg

PLUS I MINUS:

PLUS:
Funkcionalnost
Jednostavnost
Izgled

MINUS:
Ne radi na uređajima drugih proizvođača

KONKURENCIJA:

Nema

 

 

 

Komentari

Boris

13. srpnja 2010 - 09:41 Prijavi neprimjeren komentar

Malo sam razgledao po sajtu i naleteo sam na ovu malu cudesu... XD

Od sada profesionalno cemo da se igramo James Bond-a :))


Odgovori