Testovi mobitela

SONY ERICSSON K750i

K750i K750i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 100 x 46 x 20,5
Masa uređaja (g) 99
Zračenje (W/kg) 0,66
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1632 x 1224)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 9
Vrijeme čekanja 2G (h) 400
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2500 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

STVOREN DA ODUŠEVI
Autor: Ivan Brlečić

T68i, T610i, K700i...

sve su to telefoni kojima je Sony Ericsson postigao fantastičan uspjeh, i na tržištu i na brojnim izborima za "telefon godine", a sve to uspjelo je ponajprije zahvaljujući apsolutnoj opremljenosti tih uređaja, koji su za svoje vrijeme bili tehnološki state of the art. Za K750i možemo bez oklijevanja reći da će nastaviti niz pobjednika.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147955081.jpg

GSM MAKSIMUM

Pravo je čudo dokle ide minijaturizacija te koliko je samo toga stalo u dimenzije modela K750i! Taj telefon ima zaista sve osim videotelefonije, jer je riječ o GSM telefonu. No krenimo redom. Izgled telefona odlično je pogođen te iz prve ostavlja dojam sofisticiranog uređaja. K750i moći će se kupiti u dvije boje: srebrnoj i crnoj. Nama se osobito svidjela "poslovna" crna varijanta s detaljima u plastici boje titanija. Dizajnerski se K750i naslanja na prethodnike, što ukratko znači - ravne linije. Tipkovnica je osvijetljena ugodnom bijelom svjetlošću, a kada je uključena kamera, bijelom svjetlošću zatreperi i tipka na desnom boku telefona, koja služi za fotografiranje/ snimanje. Objektiv kamere skriven je ispod poklopca, koji štiti leću od prašine. Pokraj nje su dvije snažne LED-ice, koje služe kao fotosvjetlo. Cijela stražnja strana telefona djeluje kao prednja strana nekog modernog malog digitalnog fotoaparata. A K750i među mobilne telefone donosi neke novosti upravo u fotografskom smislu, kojima se približava pravim digitalcima.

IZBORNIK

Zaslon od 176 x 220 točaka prikazuje raskošnih 262k boja, što se danas smatra standardom u klasi. Odlično je vidljiv na suncu. Izbornik je u usporedbi s prethodnikom, modelom K700i, pretrpio manje izmjene, uglavnom estetske prirode, a neke su stvari sad logičnije posložene. Mnogo je napravljeno na mogućnostima personalizacije, za primjer navedimo da se može odabrati hoće li se prilikom nekog novog događaja (poziv, poruka, podsjetnik) pojaviti izbornik sa svim navedenim mogućnostima ili će se samo pojaviti skočna poruka na zaslonu. Pojavila se i nova funkcijska tipka (središnja ispod zaslona) koja poziva prečace bez obzira na njihovo mjesto u izborniku. Izbornik je grafički vrlo privlačan i animiran, a sučelje se može promijeniti odabirom jedne od tema. Za dojavu novih poruka konačno se može uz nekoliko predviđenih melodija odabrati i bilo koja druga melodija u telefonu. Zanimljiva je novost obuhvatila LED svjetlo, koje ima primarnu funkciju prilikom fotografiranja - putem izbornika može se svjetlo uključiti na jednu minutu (koliko nam je potrebno da si osvijetlimo npr. ključanicu), kontinuirano ili, pazite sad, SOS način! Da, pogodili ste, SOS način kontinuirano će paliti i gasiti LED-ice tako da po Morseovoj abecedi ispisuje SOS (tri kratka, tri duga, tri kratka svjetlosna signala). Nikad se ne zna kad može zatrebati...

MULTIMEDIJA

K750i pravi je "multimedijalac". Snimanje i gledanje videoisječaka već smo spomenuli. Na glazbenom planu K750i također briljira - može svirati gotovo sve! MP3 i ACC datoteke, MIDI melodije (polifone, 40-tonske melodije), a ima i FM radio! Slušalice (dolaze u paketu) služe kao antena, a novost je i mogućnost prijema RDS signala! K750i ima 3D grafički procesor koji radi odličan posao. To najbolje dolazi do izražaja u 3D igrama. Osim toga, uz telefon dobiva se Java aplikacija za pregled vremenskih zona, u kojoj pomoću joysticka rotiramo globus u tri dimenzije, što je zaista impresivno. Prilikom igranja joystick se može pomicati u čak osam smjerova. Uz već poznati MusicDJ, K750i ima i potpuno nove programe za uređivanje, VideoDJ i PictureDJ. Osobito je zgodan VideoDJ kojim je moguće napraviti sasvim solidan video u vlastitoj režiji, uz mogućnosti rezanja, spajanja, dodavanja pozadinskog zvuka, umetanje slika itd. K750i može služiti i kao Bluetooth daljinski upravljač, uz odgovarajući program na osobnom računalu.

NOVI KONEKTOR

Nakon dugo, dugo vremena, još od doba Ericssona, uz model K750i isporučuje se i novi konektor za punjenje baterije, spajanje na računalo ili spajanje dodataka (npr. slušalica). Taj konektor omogućuje i brži protok informacija prilikom prebacivanja sadržaja iz telefona na računalo i obrnuto. K750i ima malih 32 MB vlastite memorije, ali ima utor za Memory Stick Duo memorijske kartice, što je, naravno, obavezno uz takav multimedijski telefon.

KONAČNO AUTOFOKUS!

Glavna novost i veliki napredak za mobitel s kamerom jest automatsko izoštravanje kadra. Upravo to je ono što nedostaje današnjim kamerama ugrađenima u mobilne telefone, zbog čega su njihove fotografske mogućnosti daleko od priželjkivanih. K750i se zahvaljujući ponajprije autofokusu te rezoluciji od 2 megapiksela može usporediti s pravim digitalnim "idiotima" koji su bili aktualni prije tri do četiri godine. Osim toga, tu su i razne mogućnosti namještanja, od balansa bijele boje, makronačina slikanja, efekata, a mogu se snimati i videoisječci sa zvukom.

ZAKLJUČAK

Puno smo pisali o novostima, a neke značajke koje su već standardne u poslovnoj klasi telefona Sony Ericsson nismo posebno spominjali, zato pogledajte tablicu uz tekst. K750i ima neodoljiv miris novog pobjednika i već sad se čini da mu je zajamčena svijetla budućnost.

KONKURENCIJA

NOKIA 6230i Nokia 6230i nema dobru kameru kao Sony Ericsson K750i, ima zaslon od "samo" 65k boja, a oba imaju proširivu memoriju.

PLUS

MULTIMEDIJSKE MOGUĆNOSTI

AUTOFOKUS

MINUS

NIŠTA POSEBNO

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori