Testovi mobitela

SONY ERICSSON K660i

K660i K660i K660i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 104 x 47 x 15
Masa uređaja (g) 95
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 9
Vrijeme čekanja 2G (h) 330
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1.804 kn
Info Centar Mataris
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

Visoka srednja klasa
Autor: Ivan Brlečić

Podjela mobilnih telefona na klase vrlo je nezahvalna, no neke klase su se održale od samih početaka

K660i ne pripada niti Walkman niti Cyber-shot seriji, ali ima sve što očekujemo od modernog telefona i to zapakirano u vrlo privlačno dizajnirano kućište klasičnih dimenzija. Ovo je na samom početku kratak opis K660i. Time smo pojasnili i naslov teksta – visoka srednja klasa.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1224065698.jpg

Dizajn

K660i na prvi pogled privlači svojim jasnim linijama i zanimljivim kombinacijama boja. Cijela prednja strana kao da je pod tankim slojem tvrde prozirne plastike, što dodatno pridonosi eleganciji. Rubovi su ugodno zaobljeni i kromirani, a telefon dolazi u dvije osnovne kombinacije boja – zelena na bijelom i boja crvenog vina na crnom. Alfanumeričke tipke su jednostavne i okrugle, dok je funkcijski dio tipkovnice izveden kao u jednoj liniji. Straga vlada jednaka jednostavnost, samo odudara kromirani prsten oko objektiva fotoaparata. Cjelokupni dojam telefona je da bez muke ulazi u fashion klasu. Wow efektu pridonose različito osvijetljene ikone pokraj tipki 3, 6, 9 i #, a koje u fotografskom načinu rada predstavljaju kratice do određenih funkcija fotoaparata.

Opremljenost

Ugrađeni fotoaparat ima 2 MP i nažalost nema autofokus niti fotosvjetlo, tako da telefon nema Cyber-shot dezignaciju. Sprijeda se nalazi i mali objektiv kamere koja služi isključivo za videopozive. Zaslon ima odličan prikaz preko 240 x 320 točaka i 262.144 boja. Osvjetljenje zaslona je odlično, isto kao i oštrina. Izbornik je vrlo ugodna sučelja, klasičan Sony Ericssonov novije generacije, baš kao i navigacija. Četverosmjerna tipka za navigaciju je pomalo uska s gornje i donje strane, tako da će tražiti malo navikavanja.
Sve što je potrebno jednom prosječnom korisniku je tu, i više.
Od važnijih sitnica spomenimo bluetooth, FM radio s RDS-om, RSS, Netfront web preglednik, e-mail, hrvatski T9, TrackID aplikacija, novo izdanje Media playera... Ugrađen je i FM radio s RDS-om, što nas uvijek veseli. Nema već pomalo zaboravljene infracrvene veze. Ugrađeno je 32 MB memorije, no ona je proširiva minijaturnim M2 memorijskim karticama. S telefonom dolazi M2 memorijska kartica od 256 MB.
Od mreža, sve je na raspolaganju – EDGE, HSPDA, GSM u svim frekvencijama, a već smo spomenuli da K660i ima mogućnost videopoziva, što znači da je tu, naravno, i UMTS.
Sad se vraćamo na početak teksta - K660i ostavlja odličan dojam dobro opremljena telefona koji se ne gura u posebne klase, nego pametno od svake nudi ponešto, a sve to u vrlo privlačnom izdanju kućišta.

ZA I PROTIV:

+ dizajn, opremljenost, osvjetljenje tipkovnice i zaslona
- uska tipka za navigaciju

http://imgu.mobil.hr/testovi/1224065725.jpg

KONKURENCIJA:

Sony Ericsson K770i

K770i pripada Cyber-shot seriji i ima očekivano bolji fotić od 3.2 MP s autofokusom i fotosvjetlom, no podržava manji broj mreža od K660i.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji