Testovi mobitela

SONY ERICSSON K608i

K608i K608i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 105 x 45 x 18
Masa uređaja (g) 105
Zračenje (W/kg) 0,86
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 8
Vrijeme čekanja 2G (h) 370
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2798 kn
Info T-mobile


098 / 1520
http://www.t-mobile.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

BIJELI DIV
Autor: Dubravko Kolarić

ATRAKTIVNI TELEFON

snježno bijele boje i dizajna koji pomalo podsjeća na onaj megapopularni iPod novi je hit iz radionice švedsko-japanskog GSM diva. K608i je do nas stigao kao ekskluzivni TMobileov model, a zasad nije poznato hoće li se naći i u slobodnoj prodaji. Napredan GSM telefon donosi nam sve što od klasičnog GSM-a možemo poželjeti, pa i više. To je UMTS telefon, pa će njegovi vlasnici moči uživati i u videopozivima te prijenosu raznoraznih podataka.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147955027.jpg

VELIK TELEFON, VELIKA KAMERA

Unatoč svojim prilično velikim dimenzijama (104 x 45 x 19 mm), K608i ostavlja vrlo dobar estetski dojam. Dizajn je izvanredno pogođen, a već spomenuta sličnost s prijenosnim Appleovim glazbenim playerom može mu biti samo od koristi. Masa od 105 idealna je za telefon tih dimenzija te se on doima prilično laganim. Iza prednjeg klasičnog SE dijela, poznatog s modela K600i, krije se stražnji dio koji nam donosi i nekoliko posebnosti. Tu se nalazi 1,3-megapikselna kamera, koja je vješto i estetski efektno skrivena iza rotirajućeg poklopca. Velika kamera i pripadajući poklopac zahtijevaju i posebno otvaranje poklopca baterije/stražnjeg dijela koji se pričvršćuje s bočne strane telefona pomoću kliznih zatvarača. Isto rješenje kao na kameri nalazi se i na srodnom modelu K600i. Srodnom? Zapravo, gotovo istom jer K608i je u potpunosti izveden iz već predstavljenog modela. Veće su razlike vidljive samo u dizajnu.

GLAZBENO UŽIVANJE

LCD zaslon K608i prikazuje 176 x 220 piksela i 262.000 živahnih boja. Slika je vrlo dobra pa bismo ovaj zaslon lako mogli ubrojiti u najbolje GSM zaslone. Osim 72-kanalnog polifonog zvuka ima i MP3 player (podržava i AAC format). Zvučnik je prilično tih pa za bolji glazbeni doživljaj preporučujemo upotrebu priloženih slušalica. Za potpun glazbeni doživljaj tu je i FM radio prijemnik s funkcijom RDS (Radio Data System)Od ostalih zabavnih karakteristika valja izdvojiti i izvanrednu 3D igricu "Vijay Singh Pro Golf 2005", najbolju mobilnu simulaciju igre za bogate ljubitelje zelenih livada. K608i je vrlo ozbiljan telefon i na poslovnom planu. U imenik telefona stane 500 kontakata sa po 15 polja. Naredbu za glasovno biranje moguće je upotrijebiti za 40 kontakata, sadrži dobar organizator, a za povezivanje služi Bluetooth, IrDA ili USB kabel. Programu MusicDJ (vrlo zabavan program za skladanje polifonih melodija) pridružio se i VideoDJ, pomoću kojeg je glazbu moguće kombinirati s fotografijama i porukama. Novi se Sony Ericssonov 3G uradak, dakle, gotovo ni po čemu ne razlikuje od modela K600i. Tvornički podaci govore o dužem trajanju baterije modela K608i, no u praksi nismo primijetili neke razlike. Oba telefona bez punjenja mogu izdržati tri do pet dana. Jedina je posebnost dizajn koji, subjektivno gledano, odgovara više od "originala". Za koji se telefon odlučiti ovisi samo o ukusu.

MNOŠTVO TIPKI

Osim klasične tipkovnice na modelu K608i nalazimo i neke dodatne tipke. Dvije smještene s prednje strane (ponovno kao i na modelu K600i) aktiviraju internetski preglednik i videopoziv. Tipka za fotografiranje smještena je, idealno, s bočne strane pa kada telefon zarotiramo u položaj za fotografiranje (vodoravan), tipka se nalazi baš tamo gdje inače nalazimo okidače na pravim fotoaparatima. Postoje i tipke za glasnoću.

KONKURENCIJA

SAMSUNG Z500 Najveći konkurent mogao bi biti Samsung Z500. Različite koncepcije privlačit će različite grupe kupaca. Z500 ima osjetno veći kapacitet memorije, dok SE nudi više mogućnosti za zabavu.

PLUS

DIZAJN RADIO S RDS-om MP3

MINUS

KAPACITET TELEFONSKOG IMENIKA

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori