Testovi mobitela

SONY ERICSSON J300i

J300i J300i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 99 x 42 x 18
Masa uređaja (g) 77
Zračenje (W/kg) 0,5
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 128
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 750
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 300
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 95 kn (Tele2)
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

ZAVODNIK
Autor: Ivan Brlečić

MODELOM J300i

Sony Ericsson jasno cilja na modno osviještene i mlade korisnike. Tako ovom modelu slobodno možemo prišiti oznaku 'fashion telefon'. Koncept je vrlo sličan onom na starom Z200, samo što se ovdje ne radi o preklopniku. Ovaj put ćemo s opisom telefona krenuti straga. Prvo što upada u oči je 'štanga' na stražnjoj strani koja će odlično poslužiti za vezicu kojom će se J300i objesiti oko vrata. Ispod nje se nalazi udubljenje sa otvorom za zvučnik. Ovo udubljenje je dobro ergonomsko rješenje jer telefon odlično leži u ruci prilikom razgovora, a kažiprst baš ugodno 'pada' u udubljenje. J300i nema kameru, što pridonosi dimenzijama, masi i ergonomiji telefona.

ZA ŽIVOT U RUŽIČASTOM

Sprijeda je J300i također privlačan telefon. Inicijalno J300i dolazi u bijeloj, tamno sivoj i ružičastoj boji (sve tri u kombinaciji sa srebrnom plastikom), a ako vam to nije dovoljno, na raspolaganju će biti i dodatne izmjenjive maske, Style-Up, kako ih Sony Ericsson naziva. Ružičasta boja svakako je najzanimljivija, a kako je ove godine roza boja 'in', za očekivati je da ćemo se nagledati tako obojenog J300i oko vratova 'trendseterica'.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147954938.jpg

OSNOVE

Zaslon sa svojih 128 x 128 piksela i 65k boja spada u srednju klasu i vrlo je ugodan oku. Ulaskom u izbornik dočekuje nas 9 glavnih ikona. Navigacija izbornikom se vrši na tipičan Sony Ericsson način - joystick i 4 funkcijske tipke. Izbornik je vrlo pregledan i intuitivan, a softver je izuzetno brz. Postojanje izmjenjivih tema omogućuje dodatnu personalizaciju telefona. J300i lišen je 'brda' funkcija koje modnim guruima neće trebati, tako da je u telefon stavljeno samo ono što danas smatramo osnovnim. A to su EMS, MMS, e-mail klijent, GPRS, Organizator, JAVA, WAP, dikatfon, 40-tonska polifonija... Od posebnosti bismo mogli izdvojiti svirač MP3 datoteka, no nažalost J300i ima samo 12 MB djeljive memorije pa će se stoga MP3 datoteke svesti na kratke isječke namijenjene za dojavu poziva. J300i također može prikazati i video isječke ako ih primjerice dobije putem MMS poruka. Funkcija je dakle dovoljno, sve prijeko potrebno je tu, a dobar stil dolazi serijski

PLUS

DIZAJN I BOJE

VELIČINA

MINUS

NEMA NI IRDA NI BLUETOOTH POVEZIVOST

 

 

 

Komentari

ANTONELA

15. svibnja 2010 - 14:46 Prijavi neprimjeren komentar

...nema BLUETOOTHA ... odma se vidi da je to S***E od moba...


Odgovori