Testovi mobitela

SONY ERICSSON D750i

D750i D750i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 100 x 46 x 20
Masa uređaja (g) 99
Zračenje (W/kg) 0,66
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1632 x 1224)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 900
Vrijeme razgovora 2G (h) 9
Vrijeme čekanja 2G (h) 400
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2598 kn
Info T-mobile


098 / 1520
http://www.t-mobile.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

T-MOBILE BRAT OD K750i
Autor: Ivan Brlečić

I NARAVNO

uz to dolazi nezaobilazno slovo "D". Tako je D750i zapravo K750i, uz manje izmjene kozmetičke prirode i još manje izmjene u softverskom pogledu. Krenimo redom.

D KAO DIZAJN

Općenito govoreći, D750i sasvim je korektnog izgleda. No ako ga usporedimo s modelom K750i, verzija D čini se nekako nezrelijom i "kao da joj nešto fali". To se osobito odnosi na tipkovnicu, koja je na verziji K bolje riješena. Na desnom boku telefona nalazi se tipka za pojačavanje/ stišavanje zvuka i tipka za slikanje/ snimanje, a na lijevom je boku tipka za pokretanje multimedijskog reproduktora i utor za Memory Stick Duo kartice (u paketu se isporučuje 64-MB kartica). Na dnu telefona nalazi se novi konektor, kao na modelu K750i, koji omogućuje brži protok podataka prilikom prebacivanja sadržaja iz telefona na računalo i obrnuto.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147954844.jpg

IZBORNIK

Izbornik je također pretrpio manje izmjene. To se uglavnom odnosi na neke TMobileove ikone ("t-zones") i sadržaje (melodije, animacije prilikom uključivanja i isključivanja uređaja..), koji uporno podsjećaju da je D750i "njihov" telefon. Pristup nekim funkcijama pomaknut je dublje u izbornik, no usprkos tome izbornik je i dalje vrlo privlačan i intuitivan. Jedino središnja tipka ispod zaslona ne vodi do prečaca, već služi samo za povezivanje na "t-zones". "Ledice", koje služe kao fotosvjetlo, mogu poslužiti i kao obična baterija u mraku kad se u izborniku uključi svjetlo na jednu minutu. Iste LE diode mogu se u izborniku uključiti da Morseovom abecedom ispisuju SOS (tri kratka, tri duga, tri kratka svjetlosna signala). 750- ica može reproducirati MP3 i ACC datoteke, ima FM radio s RDS-om (!), a polifonija je 40-tonska. Iako je kamera jednaka onoj na modelu K750i, ipak ćemo ponoviti o kakvom je biseru riječ. 2 megapiksela i autofokus čine kameru itekako upotrebljivom. Čak je i slikanje u tamnijim uvjetima zadovoljavajuće, zahvaljujući jakom fotosvjetlu i automatskom izoštravanju kadra. A tu su i efekti, makronačin slikanja, ručne postavke balansa bijele boje... Jesmo spomenuli videosnimanje sa zvukom? Sada jesmo.

PLUS

MULTIMEDIJSKE

MOGUĆNOSTI

AUTO-FOKUS

MINUS

TELEFON VEZAN UZ OPERATERA T-MOBILE

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori