Testovi mobitela

SONY ERICSSON Cedar

Cedar Cedar Cedar Cedar Cedar
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 111 x 49 x 15,5
Masa uređaja (g) 84
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1200 x 1600)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 1000
Vrijeme razgovora 2G (h) 4,6
Vrijeme čekanja 2G (h) 415
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Zeleni društvenjak
Autor: Krunoslav Ćosić

Cedar je mobitel koji će vas osvojiti kvalitetnim kućištem, zelenom filozofijom te s osnovnim multimedijskim mogućnostima

Sony Ericsson J108i Cedar, mobitel mase 84 grama, pripada GreenHeart seriji mobitela. U osnovi se radi o vrlo jednostavnom mobitelu namijenjenom korisnicima koji od mobitela ne traže „svjetska čuda“, ali ipak žele neke osnovne multimedijske mogućnosti te spoj na društvene mreže u bilo kojem trenutku.

Pripadnost „zelenoj“ liniji mobitela znači i udovoljavanje određenih kriterija kojima se štiti okoliš, tako da bi njegovi korisnici obavezno morali biti i ekološki osvješteniji. Tako je kućište izrađeno od reciklirane plastike i ne sadrži štetne kemikalije. Uz mobitel nećete pronaći papirnate upute nego se one nalaze u izborniku mobitela. A i punjač troši manje energije nego što troše standardni punjači.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1294411059.jpg

Ergonomija za pet

Dizajnerski je Cedar zanimljiv mobitel, a dizajnu značajno pridonosi ergonomija stražnje strane kućišta koja je prilagođena držanju u ruci. Vizualno nas otraga Cedar podsjeća na nove modele X10 mini i X8. Na stražnjoj strani se nalazi samo leća fotoaparata, ali nema bljeskalice pored. Tipkovnica ispod osrednje velikog ekrana poslagana je poput stepenica. Time je omogućeno korištenje i bez pogleda na tipkovnicu. Nešto je istaknutija odnosno uzvišenija od ostalih tipki navigacijska tipka unutar koje se nalazi potvrdna tipka odnosno tipka kojom se ulazi u izbornik. U hardverskom dijelu teksta spomenimo i 3,5 milimetarski jack za spajanje slušalica na mobitel.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1294411066.jpg

Na osnovu spomenutog fotoaparata i jacka za slušalice već postaje jasno kako ovo nije opcijama siromašan mobitel. 2-megapikselnim fotoaparatom je moguće uloviti svakodnevne trenutke, a prikaz na QVGA 2,2 inčnom ekranu dok se fotografira nije preko cijelog ekrana, čime se ipak manje dobije na komoditetu. Voljeli bismo kada bi se prikaz onoga što se snima prikazao preko cijelog ekrana. Moguće je napraviti panoramsku fotografiju sastavljenu od tri pojedinačne fotografije, a pri fotkanju pomaže djelić prethodne fotografije, kako bi se sve tri fotografije složile u panoramu. Rezultat nam je bio jako dobar. 

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1294411073.jpg

Nakon fotografiranja moguće je napraviti i sitnu fotokorekciju koja se obavlja automatski. Za kvalitetu fotografija možemo reći kako je prosječna. Tu je i geo tagiranje snimljenih fotografijama s informacijom o lokaciji na kojoj je fotografija snimljena. Video snimanje je VGA – 640x480 piksela pri 30 sličica u sekundi.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1294411080.jpg

Društvenjak

Cedar je željan druženja na društvenim mrežama, a statusi su mogući i s početnog ekrana, nakon što se odabere neka od aplikacija kao što su Facebook, Twitter, MySpace. S obzirom da podržava HSDPA do brzine od 7,2 Mb/s sve se odvija jako brzo. Nadalje, tu su e-mail klijent i Microsoft Exchange ActiveSync za push e-mail. Od zabave spomenimo 3D igre, FM radio, gledanje video zapisa putem Youtube aplikacije.

Memorija uređaja iznosi 280 MB, a proširiva je microSD karticama do 16 GB. Utor za kartice se nalazi ispod poklopca baterije, ali nije potrebno vaditi bateriju kako bi se došlo do njega. Kad već spominjemo karticu recimo i kako se kontakti iz drugog mobitela mogu prenijeti putem microSD kartice.

Cijena Cedara u slobodnoj prodaji je oko 1000 kuna. Za te ćete novce dobiti kvalitetno izrađen mobitel, solidan broj mogućnosti i funkcije s kojima ćete biti zadovoljni. Ukoliko očekujete više tada ćete morati potražiti neki od Xperia mobitela kojih je sve više u toj seriji. 

 

 

 

Komentari

Mario

09. siječnja 2014 - 21:39 Prijavi neprimjeren komentar

Pozdrav, htio bih znati ima li telefon Sony ericson Cedar povezivanje za WIFI?
Hvala.

Odgovori