Testovi mobitela

SONY ERICSSON C901 GreenHeart

C901 GreenHeart C901 GreenHeart
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 105 x 45 x 13
Masa uređaja (g) 107
Zračenje (W/kg) 1,57
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 240 x 320
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 5 megapiksela (2592 x 1944)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Vrijeme razgovora 2G (h) 9,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 430
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2,139,00 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Zeleni okidač
Autor: Krunoslav Ćosić

Mobitel koji pazi na okoliš i potrošnju energije

Sony Ericssonova foto-serija „C“ ima novog člana, koji je uz i ekološki orijentiran. C901 GreenHeart, kako mu naziv kaže, kombinira fotografske mogućnosti, ali uz zelenu crtu. Ovo je inače prvi iz serije mobitela koje Sony Ericsson namjerava predstaviti u okviru ekološki orijentiranih mobitela. Cilj je ovog mobitela da ima što manje utjecaja na okoliš. Tako su upute o korištenju mobitela spremljene u memoriju mobitela, te se čitaju na samom mobitelu. U praksi, to znači da su upute dostupne bilo kada, kada korisniku ustrebaju. Na taj se način štedi papir. Kućište je izrađeno od reciklirane plastike, a potrošnja struje je optimizirana energetski učinkovitijim ekranom. Osim toga, Sony Ericsson se pobrinuo i za boje koje su korištene pri izradi mobitela – one su na temelju vodenih boja. U Sony Ericssonu su izračunali da su u konačnici emisiju CO2 smanjili za 15%. Čak je i pakiranje u kojem mobitel dolazi jako malo, u usporedbi s drugim kutijama mobitela – na taj se način štedi potrošnja goriva prilikom transporta.
Nadalje, aplikacija WalkMate će onima koji su ekološki svjesniji dati uvid u to koliko su prešli koraka, a rezultat se može usporediti s istim putem koji bi se prešao vožnjom automobilom. Na taj se način može saznati koliko se uštedjelo po pitanju emisija CO2.

Fotoaparat ima ugrađenu ksenonsku bljeskalicu, a uz korištenje Smile Shutter opcije fotoaparat će „okinuti“ tek nakon što se osoba koju se fotografira nasmije. Prije toga, nema fotografije. Rezolucija je 5 megapiksela. Ono što nam se sviđa na Sony Ericssonovim mobitela svakako je BestPic funkcionalnost jer je tada moguć odabir između čak devet fotografija. Odaberete jednu, a druge se brišu. Odlična stvar pri fotkanju brzih scena, kada je teško uhvatiti mirnu sliku.
Mobitel ima 2,-inčni ekran koji je izrađen od mineralnog stakla te je time i otporan na ogrebotine. Odlično za one koji baš ne paze na mobitel, a i ključevi im znaju završiti uz mobitel. Od ostalih mogućnosti spomenimo automatsku rotaciju prikaza slike na ekranu, mogućnost igranja igara uz kontrolu pokreta, 3D igre, FM radio s RDS-om, pristup YouTubeu.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1261345131.jpg

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori