Testovi mobitela

SONY ERICSSON W595

W595 W595 W595 W595 W595
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 47 x 100 x 14
Masa uređaja (g) 104
Zračenje (W/kg) 1,0
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 320 x 240
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 3,2 megapiksela (2048 x 1536)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Poly
Kapacitet baterije (mAh) 950
Vrijeme razgovora 2G (h) 9
Vrijeme čekanja 2G (h) 385
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1,849,00 kn
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

3G MP3 PLAYER
Autor: Miro Vučak

Tko kaže da je prošlo vrijeme walkamana?

Ako u svakodnevnom životu imate problem s prostorom u džepovima zbog silne elektronike koja dobro dođe, ali većinom nije potrebna, onda Sony Ericsson ima rješenje za vas. W595 je MP3 player, fotoaparat/kamera (i naravno, mobitel) sve u jednom srednjoklasnom paketu. Ovaj uređaj ime "walkman telefon" debelo zaslužuje.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1226868587.jpg

Po čemu se ističe?

W595 ima veliku multimedijsku pokrivenost, no kada je riječ o glazbi, ovaj mobitel ima prednost nad ostalom ponudom. Kada na uređaju uđete u medijski izbornik, vrlo je lako zaboraviti da u ruci držite mobitel. Sve pjesme se automatski razvrstaju po izvođačima i imenu albuma te čak i po nekoliko kategorija. Ostali bismo razočarani da uređaj to ne radi. Nakon što pohranite i počnete slušati željeni MP3, W595 omogućuje vrlo praktičan način mijenjanja pjesmi. Govorimo o kontroli vibracijom. Ako radite nešto (ili apsolutno ništa) na uređaju dok vam u pozadini svira kojekakav MP3, laganim potezom ruke možete promijeniti pjesmu bez prekidanja onoga što trenutno radite (ako išta). Možda vam se to čini glupo, no vrlo je praktično i dobro dođe, pogotovo ako vam prođe pet do šest pjesama dok napišete SMS. Detekcija pokreta nije baš na razini iPhone-a, ali služi svrsi. Gumb koji pritišćete dok pokretom mijenjate pjesmu zahtijeva snažan palac, no osim toga, jedino o čemu se morate brinuti su zbunjeni pogledi slučajnih prolaznika. W595 se ponosi svojom SensMe funkcijom. Ta funkcija kategorizira sve pjesme na uređaju kao "spore ili brze, sretne ili tužne" (kao što sonyericsson.hr kaže) i stavlja ih u nekakav koordinatni sustav. Vi odaberete neku točku u tom koordinatnom sustavu i uređaj svira samo pjesme u blizini te točke. Fora stvar, ako ste natrpali memoriju raznim glazbenim žanrovima i želite slušati recimo "samo nešto žestoko". Isprobali smo tu funkciju s izvođačima raznih stilova i SensMe svoj posao obavlja kvalitetno. Sve pjesme za koje smo mislili da će funkcija promašiti su bile tamo gdje bi trebale biti (ili u bližoj okolici), tako da ako koristite ovu funkciju, trebali biste biti zadovoljni.

Ostale karakteristike i oprema

Pod specifikacijama nećete naići na dio koji vam govori koliko dugo možete slušati glazbu. Stand by vrijeme je 385 sati (osim kod UMTS-a), no ako slušate glazbu, uređaj baš i nije na stand by. Ne možemo vam dati točno vrijeme, ali isprobali smo i možemo reći da se baterija dosta dobro drži. Slušalice su, naravno, uključene u paketu, zajedno s jednom utičnicom. Ta utičnica se direktno spaja na uređaj, a slušalice se spajaju na utičnicu. To inače ne bi baš imalo puno smisla, ali ovo je ipak walkman. Na utičnicu se mogu spojiti dvije slušalice. Da ne bi bilo zabune… dvoje ljudi, svako sa svojim slušalicama, istovremeno slušaju glazbu s istog uređaja. Korisna stvar u takvim situacijama, ali ako ne DJ-ate po tramvaju/autobusu, već sami slušate (što ćete raditi većinom vremena), ta utičnica će vas samo živcirati ispod vrata. Memorija vam neće biti problem. U paketu dobijete karticu od 2 GB, no uređaj podržava kartice do 8. CD sa softverom je, naravno, uključen u paket i uređaj sam po sebi ima vrlo dobru povezivost, tako da prebacivanje glazbe nije nikakav problem. Kada smo već spomenuli povezivost, uređaj dolazi s par ugrađenih prečaca koji vode na kojekakve internetske stranice (youtube, google maps), ali predlažemo da ih izbjegavate. Istina je da W595 ima 3G podršku, ali nema Wi-Fi, pa izbjegavajte youtube i slične websiteove ako ne želite debelo povećati račun. Multimedijsko pokriće ne bi bilo potpuno bez 3,2-megapikselnog fotoaparata. 3,2 megapiksela ne zvuči loše za mobitel srednje klase, no fotić bi bio bolji da ima bljeskalicu, digitalni zoom i autofokus, ali nažalost, na ovom uređaju toga nema. Te mane se donekle kompenziraju softverskim filterima, no za najbolje fotografije ipak tražite kutak s najviše svjetla.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1226868577.jpg

Zaključak

Uređaj srednje klase, W595, je točno ono što pokušava biti… MP3 player. Po dizajnu i po sadržaju, očito je da je ovaj mobitel namijenjen mlađim korisnicima. Ako tražite alternativu za klasičan MP3 player, bez obzira na godine, Sony Ericsson W595 vas neće razočarati.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1226868640.jpg

ZA I PROTIV:

+ odlična zamjena za MP3 player, velika multimedijska pokrivenost
- 3,2-megapikselni fotoaparat bez bljeskalice

KONKURENCIJA:

NOKIA 5610 XPRESSMUSIC
Nokia se ima zbog čega brinuti, jer Sony Ericssonova verzija MP3 playera, makar se malo razlikovala po specifikacijama, ipak dolazi nešto jeftinije.

 

 

 

Komentari

darinka

15. siječnja 2010 - 13:34 Prijavi neprimjeren komentar

da li da kupim njega ili j105


Odgovori