Testovi mobitela

SONY ERICSSON K320i

K320i K320i K320i
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 101 x 44 x 18
Masa uređaja (g) 82
Zračenje (W/kg) 0,50
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 750
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 360
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena
Info Sony Ericsson


062/ 000 000
http://www.sonymobile.com/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Mobitel za sve
Autor: Ivan Kišić

Mali K320i novi je pripadnik K serije – donosi li išta novo?

Sony Ericsson ponovno je pogodio srž tržišta; K320i je prema specifikacijama mobitel kojim bi bio zadovoljan najveći dio tržišta – prosječni korisnici kojima mobitel služi za pozive, SMS i tek poneki dodatni zadatak poput pregledavanja fotografija, fotografiranja i sposobnog za reprodukciju nekog oblika videa i glazbe.

Sklapanje s okolinom

Dizajniran konzervativno, K320i nema niti trunke šarenih boja, neobičnog dizajna ili ikakvog drugog elementa koji bi pokazao da se radi o nečemu drugome od sasvim prosječna mobitela koji nije specifično namijenjen nekoj demografskoj skupini.
Kućište je dobre kvalitete, isto kao i tipkovnica koja će izdržati priličan broj znakova prije nego otkaže suradnju, što se ne bi moglo reći za joystick. Dugogodišnja boljka Sony Ericssonovih mobitela ovaj put je pozicionirana preduboko u tijelo mobitela, što ga štiti od slučajnih dodira, no ponekad je teško doprijeti do njega jagodicom prsta (naročito ako imate velike ruke). Neobičan dodatak je dinamično osvjetljenje joysticka i tipkovnice koje u mraku daje zgodan efekt.
Iznad tipkovnice smjestio se zaslon rezolucije 128 x 160 piksela, sposoban za istovremeno prikazivanje 65 536 boja. Iako dostatan za sve mogućnosti mobitela, ekran odaje dojam ispranosti boja i prevelike zrnatosti ili prevelikog razmaka između piksela. Efekti u izborniku i gledanje videa tako dobivaju manje na značaju jer je efekt sigurno manji nego na iole kvalitetnijem ekranu.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215611158.jpg

Mogućnosti

Način instalacije SIM kartice identičan je onome na W200 – i jednako loš. Naime, SIM kartica se prilično lako umetne u spušteni utor, no teško se vadi. Potrebno je malo svinuti karticu jer se ne može povući van samo jednim prstom. No nakon uključivanja uređaja tipkom na vrhu kućišta dojmovi se ipak poboljšavaju jer dolazite do prastarog Sony Ericssonovog izbornika koji je jedva malo evoluirao od legendarnog T68i. No vjerujemo da ovdje vrijedi izreka: „Ako nije potrgano, nemoj popravljati“ jer se radi o jednostavnom, brzom i praktičnom izborniku s manjim grafičkim efektima.
Iako mu to nije specijalnost, K320i odlično reproducira glazbu i ima player jednak onima kod Sony Ericssonove Walkman serije. No problem je što ima tek 15 MB dostupne memorije (nije moguća nadogradnja putem memorijskih kartica) tako da aktivno slušanje glazbe nije moguće. No količina ugrađene memorije svejedno je dovoljna za stotine fotografija, grafika, tema ili nekoliko melodija.

Mjesta, mjesta…

Kvaliteta fotografija slikanih s ugrađenom VGA kamerom je prosječna, možda malo bolja nego što smo očekivali no opet jako ograničene korisnosti, osim za osobne amaterske potrebe. Na poleđini kraj fotoaparata nalazi se jak zvučnik na mjestu kojega bi radije vidjeli zrcalo za autoportrete ili LE diodu za flash. Podatkovne mogućnosti su prosječne i svode se na GPRS, infracrvenu vezu i bluetooth preko kojega se može upravljati računalom s praktičnom funkcijom koja se krije u podizborniku zabava u kojem se također nalazi nekoliko zabavnih igara koje poznajemo sa starijih Sony Ericssonovih mobitela u novim 3D inačicama. Bez problema smo mobitel koristili s bluetooth slušalicom, za slanje podataka na druge uređaje i kao bežični modem za Pocket PC (headset, file transfer i dial-up networking profili). Moguća je reprodukcija video sadržaja, no tek MPEG-4 i 3GP formate čija je duljina ograničena zbog male količine memorije.
Iako je razlika između K320i i starog T610 jako mala, svejedno se radi o modernom i uravnoteženom mobitelu koji će jednako zadovoljiti svakog korisnika koji nema potrebu za naprednom multimedijom, većim ekranom i općenito boljim performansama (iako je teško primjetljivo, doživjeli smo nekoliko zastajkivanja u radu uređaja). Sa Sony Ericssonom W200 dijeli velik dio specifikacija, no umjesto utora za M2 karticu, radije stavlja bluetooth modul koji bi bio korisniji širem broju korisnika.
Unatoč manjim greškama, ovaj model smatramo uspjehom i nadamo se skoroj nadogradnji i poliranju bugova.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1215611177.jpg

KONKURENCIJA

Samsung sgh-x620
Oba su candybar telefoni, s istim zaslonima i brojem boja koje prikazuju. Posjeduju i isti fotoaparat  s o,3 megapiksela. Prednost je Sony Ericssona pred Samsungom zbg veće memorije (X620 ima 3 MB)

PLUS I MINUS

+ bluetooth
+ veličina

- zaslon

 

 

 

 

Komentari

zlatko

26. prosinca 2015 - 12:23 Prijavi neprimjeren komentar

Vgz

zlatko

26. prosinca 2015 - 12:22 Prijavi neprimjeren komentar

Odlican samo neradi hansfri

zlatko

26. prosinca 2015 - 12:21 Prijavi neprimjeren komentar

Iskljuci mi se kod hansfera kako ukljuci novi navodno me upucuje na cetiri nule ali neznam kako uci u opcije pozdrav dali mi se moze pomoci

danijel

06. studenog 2015 - 16:29 Prijavi neprimjeren komentar

kako da restastam SONY ERICSSON K320i

Mike

14. siječnja 2012 - 22:03 Prijavi neprimjeren komentar

Htio bih samo reči da brzo otiđe joystick

Odgovori

Pošaljite emailom

Vaša e-mail adresa
e-mail adresa primatelja
Poruka
Pošalji